Hírek - 2019. március 11.Puncspancs Zentán

A Zentai Magyar Kamaraszínházban vendégeskedik A pokoli puncspancs című zenés mesejáték stábja május 14-én. A produkció áprilisban a Komáromi Jókai Színházban is látható bérletben. A környezetvédelemről, annak fontosságáról szóló előadást az elmúlt évadban tűzte műsorára a soproni teátrum. A rendező Kovács Frigyes Jászai-díjas színművész.

A Soproni Petőfi Színház, a mikházi Széllyes Sándor Csűrszínház és a Forrás Színház koprodukcióját 2017 nyarán tekinthették meg először a nézők Mikházán. Ezután a soproni gyerekek izgulhattak, nevethettek egy beképzelt kandúr és a csapzott holló kalandjain.

A Michael Ende művéből készült előadás a mesék világában, varázslók, állatfigurák között, szórakoztatva, ugyanakkor elgondolkodtatva beszél a környezetvédelemről.

Az előadásban színpadra lép a Jászai-díjas Szélyes Ferenc, Molnár Anikó, Savanyu Gergely, Papp Attila, Demeter Helga és Marosszéki Tamás. A díszlettervező Pataki András, a jelmeztervező Szélyes Andrea, a koreográfus a Harangozó-díjas Demcsák Ottó. A dramaturg Ács Tamás, a zene Papp Attila munkája.

A történet: Két elvetemült varázsló – dr. Lidérczy Belzebub és nénikéje, Tyrannja Vampiria – igyekszik beváltani a gonosznak tett ígéretét, és ezer csapást zúdítani a világra. A fölöttébb káros páros kifürkészésére két esendő kémet küld házukba az Állatok Nagytanácsa: Maurizio di Maurót, a butácska, ám annál beképzeltebb kandúrt és Krakél Kareszt, a csapzott hollót, akit legalább nem lehet az orránál, pontosabban a csőrénél fogva vezetni. Vajon mire mennek ketten?
 

Nyilatkozatok, fotók, háttér:

https://www.soproniszinhaz.hu/hirek/1164-puncspancs-komaromban.html