Hírek - 2019. március 1.Elkészült A szving meg a tangó klipje

Elkészült A szving meg a tangó című táncjáték klipje. A Sopron Balett és a St. Pölten-i Europaballett koprodukciójában készült előadás a Petőfi Színházban hódítja meg a nézőket. Demcsák Ottó az előadás rendezője örül a sikernek, büszke minden táncosra, s a nemzetközi érdeklődést tapasztalva bízik abban, hogy az együttesnek a hazai nagyobb városok után, valamint a pozsonyi és zentai vendégszerepléseket követően megnyílik az út Nyugat-Európa felé is.

- Nem értékeljük túl ezt a sikert, de nagyon örülünk az utóéletének! Hihetetlenül jó érzés megtapasztalni az emberek szeretetét, azt, ahogy a produkciót fogadták. Ebben az évadban szerettük volna ezt az arcunkat is megmutatni a közönségnek tudatosan vállalt célként színesen, de igényesen szórakoztatva, gondolatilag tartalmat nyújtva. A nemzetközi csapat inspiráló alkotói találkozásokat hozott. A Sopron Balett táncosai jó technikájú, érett művészekké váltak az elmúlt években. Pozitívak a visszajelzések, a nézők örömmel fogadták, értették az előadás egységes pontjait, a történetek mondanivalóját, a választási lehetőségeket, a törekvéseinket. A szándékuk az volt, hogy a két város eltérő kultúráját, a felszínt és a mélységet, a jelent és a holnapot, a lelkileg kifelé és befelé, valamint felfelé fordulást ábrázoljuk két eltérő, népszerű műfajjal északról, illetve délről. Hiszen, ha belegondolunk, ma sincsenek távol ezek a kérdések tőlünk és egymástól sem - mondta Demcsák Ottó, az előadás rendezője.

A történet: Miközben Európa a XX. század első nagy háborújába hajszolja magát, majd annak következményeit nyögi, Amerikában új világ épül: két nagyváros indul rohamos fejlődésnek – az északi féltekén New York, a délin pedig Buenos Aires. Hogy melyik lesz az új világ központja, még nem dőlt el. Ezt a kort idézi meg a táncjáték két része, amely itt is, ott is a mulatók világába visz el bennünket, ahol szól a szving meg a tangó.

A táncjáték különlegessége, hogy a soproni Local Vintage Company zenekar a színpadon játszik. A szving koreográfiáját Rovó Péter, az argentin-tangó jelenetékét Szakál Attila készítette.

Az előadás csapata
Fotó: Szalay Károly