Hírek - 2019. február 18.Szving, tangó, célegyenes

Célegyenesbe fordult A szving meg a tangó című táncjáték stábja. A szereplők hatalmas izgalommal készülnek a szombati bemutatóra. A Local Vintage Company zenekar elfoglalta a helyét a díszletekben. A Sopron Balett és a St. Pölten-i Europaballett koprodukciójában hat nemzet (magyar, orosz, brazil, dél-afrikai, mexikói, olasz) képviselője lép színpadra. A rendező Demcsák Ottó, a két felvonás koreográfusa Rovó Péter és Szakál Attila.

- Nem tánctörténeti előadást akartunk létrehozni, hanem megmutatni azt, hogy két nagyvárosban: New Yorkban és Buenos Airesben miként szeretnének az emberek megálmodni maguknak egy új világot. A néző érzelmi, intellektuális befogadó készségére mindenképp szeretnénk hatni, a minőséggel, látványvilággal, a zenével, a táncművészeti elemek széles és színes tárházának a felvonultatásával, az akkori társadalmakat jellemző karakterek életre keltésével - mondta Demcsák Ottó, aki nagyon örül annak, hogy az ausztriai együttműködésnek köszönhetően egy olyan nagyszabású előadás készülhet, amelynek keretében nemzetközi csapat állt össze Sopronban. A készülő produkció hatását, színpadi energiáit tovább erősíti, hogy a kiemelkedő  technikai tudású táncosok mellett remek zenészekből álló együttes játszik élőben minden alkalommal az előadások alatt. 

A Local Vintage Company egy éve alakult. A csapat tagjai Sopronból és környékéről, valamint Győrből, illetve Mosonmagyaróvárról érkeznek a próbákra, fellépésekre. Erre az előadásra több vendéget is hívtak maguk mellé, még Papp Attila, a soproni teátrum kedvelt színésze is beszállt hozzájuk játszani. Ő ugyanis szerepel az előadásban. Az együttes tagjainak erős a kötődése a leghűségesebb város színházához, az elmúlt évadokban sok zenés produkcióban vettek részt énekesként, kórustagként, zenészként.

A Local Vintage Company és vendégei A szving meg a tangó produkcióban:

Árva Edina, Vida-Veres Imola, Király-Horváth Gabriella, Szénási-Rovó Diána, Papp Attila, Szabó László (ének, vokál), Ferenczi Balázs (trombita), Prágay-Szabó Tamás (klarinét, szaxofon), Kónyai Flórián (hegedű), Giczi Kurt (bőgő), Vontszemű Miklós (billentyű), Vida Mihály (dob), Migovics Zoltán (gombos harmonika).

A zenei vezető Oberfrank Péter.


(A számok az első felvonásban Kansas Joe McCoy zenei motívumainak felhasználásával készültek. A második rész dalai pedig  Astor Piazzolla szerzeményeinek átdolgozásaként hangzanak el.)
 

A Local Vintage Company
Fotó: Wölfinger Béla