Hírek - 2019. február 17.Bécsben taroltak

Hatalmas közönségsikerrel, vastaps mellett ért véget a Te rongyos élet című operett-összeállítás, amelyet a Soproni Petőfi Színház és a bécsi Európa Club együttműködésének köszönhetően láthatott a közönség az osztrák fővárosban.

A soproni közönség kedvenc, népszerű előadói, a műfaj igazi nagyágyúi: Zsadon Andrea, Szolnoki Tibor, Teremi Trixi, Domoszlai Sándor remek hangulatot teremtettek a klasszikus operett slágerekkel a Komensky iskola színháztermében. Természetesen Kálmán Imréről is megemlékeztek, hiszen a Csárdáskirálynő bemutatója 1915-ben Bécsben volt. Sőt, a zeneszerző az ausztriai Bad Ischlben fejezte be a legnépszerűbb és legtöbbet játszott művét. A közönség pedig együtt énekelte velük a Hajmási Pétert, a Te rongyos életet és persze a Húzzad a kivirágos virradatig című örökzöldeket. A művészeket Tassonyi Zsolt kísérte zongorán. Vele eljött fuvolista felesége, Nagy Edit is, a házaspár fellépése is hatalmas sikert aratott.

A csapatból szinte mindenkivel találkozhat a közönség a következő évadban is, hiszen a soproni teátrum műsorra tűzi Lehár Ferenc A víg özvegy című nagyoperettjét. Nyáron német nyelven a Fertőrákosi Barlangszínházban látható a produkció, majd ősztől a kőszínházban magyarul ezzel az előadással indul az új évad.  

Tassonyi Zsolt és felesége, Nagy Edit, Teremi Trixi, Szolnoki Tibor, Zsadon Andrea és Domoszlai Sándor