Hírek - 2019. február 12.Jelenetek még kétszer

Még kétszer, február 16-án és 23-án látható a Jelenetek egy házasságból című előadás a soproni teátrum kamara játszóhelyén, a Liszt Ferenc Kulturális Központban. A produkcióról nemrég tévéfélvétel is készült, akár csak a Ha mi holtak feltámadunk című másik helyi sikerdarabról. Az Egy éj Velencében című nagyoperettet nemrég adták le a Magyar Televízióban, amelynek műsorán már szerepelt tavaly márciusban az Őszi szonáta című színpadi játék, szintén a leghűségesebb városból.

A Jelenetek egy házasságból Ingmar Berman művéből készült előadás. A  Soproni Petőfi Színház, a Csallóközi Csavar Színház, a Mikházi Csűrszínház, a Forrás Színház és a Malom Színház koprodukcióját Pataki András rendezte, ő alakította ki a díszletvilágot is. A két főszereplő, Gál Tamás és Kiss Szilvia a valóságban is házaspár.

A Jelenetek egy házasságból Bergman egyik legjelentősebb és legnépszerűbb filmje, melyet 1973-ban mutattak be. Marianne és Johan története pontosan és végtelen empátiával beszél két ember kapcsolatának bonyolultságáról. Sokszor szórakoztató, máskor szívszorító jelenetek láthatók egy férfi és egy nő szerelmének történetéből. Felvillan a kétpólusú világ, a nő és férfi konfliktusokkal teli élete.

Az előadás dramaturgja Molnár Anikó, a jelmeztervező Szélyes Andrea.