Hírek - 2019. január 29.Táncvarázs: szving és tangó

Megérkeztek Ausztriából azok a brazil, angol, dél-afrikai táncosok, akik részt vesznek a Sopron Balett A szving meg a tangó című produkciójának februári bemutatójában.
Khanya Mandongana (Dél-Afrika), Rachael Carrier(Anglia), Demcsák Ottó, Tamara Dornelas (Brazília), Joao Ludwig (Brazília)
Fotó: Szalay Károly

Együttműködési megállapodást kötött a Soproni Petőfi Színház és a St. Pölten-i Europabalett a közelmúltban, s ennek köszönhetően jöttek a magyar és orosz táncosok mellé a külföldi művészek. A darabban szerepelnek még mexikói táncosok is. Őket a tangóról szóló részben láthatják a nézők.

Demcsák Ottó rendezésében Rovó Péter és Szakál Attila koreográfiáival készül az előadás,
amelynek további különlegessége, hogy a soproni Local Vintage Company zenekar játszik mindkét felvonásban.

A két műfaj, két zenei stílus köré két üzenetet, ám azonos időben, két hasonló helyen játszódó történetet talált ki Demcsák Ottó rendező–koreográfus és Németh Ervin dramaturg. Bandaháborúk dúlnak a két városban, az élet keveset ér, s még az igaz szerelem sem kap sok esélyt. A szerelmi álmok romantikáját és a krimi fordulatait ötvöző táncjáték két eltérő utat mutat fel a világnak: a mindenféle hit nélküli fogyasztói társadalmat és egy szellemi-sprirituális értékekben bízó másikat.

Történet: Miközben Európa a XX. század első nagy háborújába hajszolja magát, majd annak következményeit nyögi, Amerikában új világ épül: két nagyváros indul rohamos fejlődésnek – az északi féltekén New York, a délin pedig Buenos Aires. Hogy melyik lesz az új világ központja, még nem dőlt el. Ezt a kort idézi meg a táncjáték két része, amely itt is, ott is a mulatók világába visz el bennünket, ahol szól a szving meg a tangó.

A Local Vintage Company zenekar