Hírek - 2018. november 28.Kultúra Pont Neked-Mikó Istvánnal

A Kultúra Pont Neked című televíziós ajánlóműsorunk vendége ezúttal Mikó István színművész. Ő hívja fel a figyelmet személyes gondolatokkal, élményekkel, történetekkel a Pro Kultúra Nonprofit Kft. decemberi programjaira.


Így szót ejt a Quimby együttes közelgő soproni koncertjéről, s arról, ő miért kedveli az együttest. Mikó István beszélget Demcsák Ottóval és Oberfrank Péterrel a Péter és a farkas mesebalett bemutatójáról. Savanyu Gergellyel anekdotáznak Ifjabb Johann Straussról annak kapcsán, hogy az Egy éj Velencében előadás bérletszünetben látható a Petőfi Színházban december végén több alkalommal.

Ifjabb Sarkady Sándor történész a Hűség Napjának történetét eleveníti fel Mikó Istvánnak. Ehhez kapcsolódva érkezik Sopronba az Ismerős Arcok zenekar, a csapat  vendége a Papp-Sárdy NBB lesz.  Pápai László rendezővel Tamási Miklós Pillanat című művéről is beszélget a népszerű színművész. A darab magyarországi ősbemutatóként december 5-én látható a soproni teátrum színházi klubjában.

Kóczán Péter kulturális igazgató  a december 3-án nyíló Sissi ruháit bemutató kiállításra, a hozzá kapcsolódó zenei programokra és a soproni szimfonikusok különleges Ghymes-dalokat is felvonultató koncertjére hívja fel a figyelmet.

Mindemellett a decemberi ajánlóban szó esik még  a soproni adventi programokról, a Rejtő, a megejtő kabaré kulisszatitkairól és Varga Gábor Jazz Trió karácsonyi koncertjéről.

A Kultúra Pont Neked műsor egy hónap múlva újra jelentkezik a januári események előzetesével. Az adásokat a Sopron Televízióban is megtekinthetik.