Hírek - 2018. október 30.Kultúra Pont Neked - új ajánlóműsor

Kultúra Pont Neked címmel új televíziós ajánlóműsort indított a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. A havonta jelentkező adásokban a kulturális cég intézményeinek különböző programjaira, eseményeire a Soproni Petőfi Színház művészei személyes gondolatokkal, élményekkel, történetekkel fűszerezve hívják fel a figyelmet.

Az első, novemberi adás műsorvezetője Papp Attila, a soproni színházszerető nézők egyik kedvelt színésze. Ő beszélgetett Kóczán Péterrel és Oberfrank Péterrel a novemberi Zenemaratonról, a hozzá tartozó hangversenyekről, egy különleges ősbemutatóról, valamint a Tomkins Énekegyüttes és a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar koncertjéről.

A műsorban Komáromi Sándor ajánlja a Kezeslábast, azaz a Pöttömszínházat, amely a legkisebbnek szól. Novemberben újra lesz a Liszt központban Quiz Night, az országos játék egyre népszerűbb a városban, csakúgy mint a Soproni Gyorstalpaló, amikor egy nagy séta keretében minden hónapban más érdekes helyet ismerhetnek meg az érdeklődők a településen. Akik itt laknak, s azok is, akik most érkeztek.

Természetesen Papp Attila a soproni színház előadásaira is invitálja a közönséget. Molnár Anikóval játsszák a Mindörökké Júlia című előadást, amely Szendrey Júlia életéről szól, s a fiataloknak szeretnék megmutatni, milyen is volt az igazi sorsa Petőfi Sándor feleségének. A színpadi játék minden szava valóságos, dokumentumok, naplók, versek alapján készült, egyetlen kitalált mondat nem hangzik el az előadásban. Ez különleges élményt is kínál a nézőknek.

Pataki András rendező pedig az Aida musicalről, a Jelenetek egy házasságból drámáról és az Egy éj Velencében című operettről osztja meg gondolatait a nézőkkel.

A Kultúra Pont Neked műsor egy hónap múlva újra jelentkezik a decemberi események előzetesével. Az adásokat a Sopron Televízióban is megtekinthetik.

 

A novemberi műsor itt megtekinthető: