Hírek - 2018. október 25.Életműdíj Szolnoki Tibornak és Zsadon Andreának

Életműdíjat kapott Szolnoki Tibor és Zsadon Andrea a Magyar Operett Napján a Budapesti Operettszínházban rendezett gálán. A Musica Hungarica Kiadó elismerését az alapító, Éliás Tibor énekművész adta át. A két művészt és alkotót ebben az évadban az Egy éj Velencében című előadásban láthatják a soproni teátrum nézői.

A műfaj szeretői és elkötelezettjei 2002-ben Kálmán Imre születésének 120. évfordulóján A Magyar Operett Napjává nyilvánították október 24-ét. A Budapesti Operettszínházban 17 esztendeje köszöntik gálaműsorral a műfajt és a kimagasló teljesítményeket nyújtó énekeseket. A mostani  Bor, dal asszony címet viselő gálaesten - melyen megjelent Kálmán Imre lánya, Kálmán Yvonne is - az operett sztárjai, népszerű,  más színházaktól érkező képviselői, köztük a soproni produkcióban látható Teremi Trixi és Vadász Zsolt léptek fel. Így ők is gratulálhattak Szolnoki Tibornak és Zsadon Andreának az Életműdíjhoz. A művészházaspár a klasszikus operettek primadonna és táncos komikus szerepeiben nyújtott több évtizedes kimagasló teljesítményéért kapta az elismerést.

 "- Az Operettszínház tagjaiként sikert sikerre halmoztak. Csodálatos hangjukkal, színészi képességükkel és a szakma iránti rajongásukkal kivívták az egész ország szeretetét. Harminc éve együtt vannak a pályán és szolgálják ma is az operettet Magyarországon és a nagyvilág színpadain egyaránt. Életük és munkásságuk példakép lehet nagyon sok ember számára" - méltatta a művészeket Éliás Tibor.

Közel öt évtizedes pályafutásának kimagasló művészi teljesítményéért a Musica Hungarica Kiadó Nagydíját pedig Oszvald Marika, a Budapesti Operettszínház örökös tagja vehette át.

A teátrumban az Évad Legígéretesebb Ifjú Művészének járó Marsallbotot idén Laki Péter kapta. Az Évad Musical Színésze díjat Kocsis Dénes érdemelte ki, az Évad Operett Színészének Lukács Anitát választották. (Forrás és fotók: Budapesti Operettszínház)

http://www.operett.hu/index.php?inc=cikk&cikkId=85&menuId=24

Ünneplés a színpadon
Fotók: Gordon Eszter
A fogadás előtt
Fotó: Zsigmond László