Hírek - 2018. október 21.Vastaps az évad nyitányán

Remek hangulatú, vastapsot hozó premierrel kezdődött el a Komédia évada Soproni Petőfi Színházban. Az Egy éj Velencében című nagyoperett premierje osztrák hangulatú muzsikával, olasz történettel, magyaros virtussal megtalálta az utat a közönséghez.

A bemutatkozó videó már a premier előtt igyekezett a hangulatot fokozni:

https://www.facebook.com/soproniszinhaz/videos/549690245459810/

A népes stáb nagy izgalommal készült Strauss legendás művének a magyar nyelvű bemutatójára. A műfajt szerető soproni közönséget a keringőkirály népszerű dallamaival kalauzolta el a társulat a bécsi operettek világába, a stílus országosan elismert énekeseinek, előadóinak közreműködésével, remek muzsikusokból álló zenekar és persze Oberfrank Péter karmester vezetésével. A vastaps és az ünneplés nem is maradt el a finálé dal után.

Az előadás után Pataki András, a színházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit  Kft. ügyvezetője és Zsadon Andrea, - aki Szolnoki Tiborral együtt a produkció művészeti vezetője - köszöntötte a stábot.

A premier szünetében nyílott meg a Bécsben élő Schmuck Éva Természetes boldogság című képzőművészeti kiállítása, amelyet jó barátja, az előadásban is szereplő Teremi Trixi nyitott meg. A színművésznő arról beszélt, hogy a természet olyan, mint egy szimfónia, amelyet csendesen vezényelnek. Az operett pedig olyan, mint a természet dallama. Vidám, szenvedélyes, bohókás, szerelmes, lendületes, érzelmes, mesés és zenés. A lélek számára ismerős hangon és sokszínűen szól az emberhez. Úgy, akár Schmuck Éva alkotásai. Ezeknek a képeknek hangjai, hangulatai hídként kötik össze a városokat, műfajokat, stílusokat. Az alkotó a mindennapi boldogságot a természeten keresztül mutatja meg. Fényben és szépségben.

A tárlatmegnyitón Schmuck Éva, aki klarinétművész, férjével, Bíró Péter karmesterrel, zongoraművésszel játszott a közönségnek egy vidám művet. A kiállítás egy hónapig tekinthető meg a színházban.