Hírek - 2018. augusztus 15.A bajkeverő borbély

A teológusi pályát cserélte éneklésre Vadász Zsolt, a népszerű művész, aki ezúttal egy bajkeverő borbélyt alakít. Az Egy éj Velencében című előadás augusztus 24-én, 25-én, 26-án látható a fertőrákosi barlangszínházban németül, majd ősztől magyarul a Soproni Petőfi Színházban.

- Caramellot, a herceg borbélyát játszom, aki tulajdonképpen a darab szálait mozgatja, mondhatni, keveri a lapokat, ő okozza a konfliktusokat, miközben a saját csapdájába kerül bele - mondta szerepéről Vadász Zsolt. A produkció művészeti vezetői Szolnoki Tibor és Zsadon Andrea.

Vadász Zsolt a pályafutása során számtalan hazai és külföldi teátrumban énekelt, a világ több táján turnézott. A Budapesti Operettszínház tagja, miközben számos vendégszereplésre is hívják. A fiatal művész nem készült színésznek, teológus végzettségű, ezt a pályát cserélte fel az éneklésre, mert érdekelte a zenés színházi világ. Mint mondta, amit eredetileg tanult, az egyetemes értékrend, útmutató és érvényes az élet minden területére, így a színházra is.

Az Egy éj Velencében című mű nem ismeretlen számára, hiszen az Operettvilág Együttesben szinte a darab bemutatása óta alakítja a herceg, máskor meg a borbély szerepét. Magyarul, németül, sőt, a Kassai Nemzeti Színházban szlovákul is játszott a szerző népszerű operettjében.

- Koncentrálás nélkül nem megy, tudni kell a szöveget pontosan és azt, hogy mi a szerep tartalma, a figura igazsága, mozgatórugója, érzelmi útja, bármilyen nyelven is játszik az ember. Ez egy vidám, komikus félreértésekre épülő szórakoztató mű, mulattat, az élet szépségét, könnyebbik részét ábrázolja Strauss népszerű és fülbemászó dallamaival együtt - húzta alá Vadász Zsolt, aki egy régi vendégszerepléskor már színpadra lépett Sopronban. Most is nagy örömmel érkezett a leghűségesebb városba és nagy izgalommal várja a közönséggel a találkozást.