Hírek - 2018. augusztus 13.Sissi legendája

Tetováltatta magát, derekát fájdalomszintig fűzte, s, hogy még vékonyabbnak tűnjön, nem viselt alsószoknyát. A haja ápolásával naponta 2-3 órát töltött el. Félt az öregségtől, igazi lázadóként viselkedett a szerelemben. Sissi és Andrássy gróf legendája augusztus 17-én, 18-án és 19-én látható a fertőrákosi barlangszínházban az ExperiDance Production előadásában.

A beteljesületlen szerelmi vágyaktól izzó bálon egy lázadó királyné, egy vakmerő gróf és egy csodaszép cigánylány eltáncolják a soha be nem teljesülő szenvedély hol felfokozott, hol gyötrelmes pillanatait.

Fergeteges táncok Román Sándor koreográfiájával, bravúros szólisták, két óra álombéli utazás, miközben a színpadon a 100 Tagú Cigányzenekar muzsikusainak hangszeréből olyan klasszikus dallamok kelnek életre, mint Liszt rapszódiái, Monti csárdása, Brahms magyar táncai és a Pacsirta – mindez együtt élvezhető az ExperiDance előadásában.

Ferenc József feleségére, Erzsébet királynéra szeretnek a mesebeli, lázadó Sissiként emlékezni. A boldogságot Magyarországon találta meg, ahol a nemesi udvar rajongott érte, különösen az ország legszebb férfijának tartott gróf Andrássy Gyula. Szerelmük azonban soha nem teljesedhetett be.

Sissi legendája ma is él. Okos, politikailag tájékozott asszonyként emlékeznek rá. Miközben szerette az édességet, edzettsége az atlétákat is megszégyenítette, s a világ egyik legjobb női lovasának számított. Az Európa legszebb asszonyának tartott Sissi igazi egyéniség volt: tartása királynői, járása a leírások szerint oly kecses, amelyet nem lehetett utánozni. Nem követte a divatot, sőt gyakran ellene ment: derekát fájdalomszintig fűzte, s hogy még vékonyabbnak tűnjön, nem viselt alsószoknyát. A haja ápolásával naponta 2-3 órát is eltöltött. Félt az öregségtől, mindent bevetett a ráncok ellen a marhahús-pakolástól kezdve az eperpakoláson át a meleg olívaolaj-fürdőig. Tetoválása volt a vállán, amit éppúgy rejtett, mint ahogy idősebb korában az arcát is fátyol és legyező mögé bújtatta. Halála után zárt koporsóban ravatalozták fel, hogy mindenki csak a szépsége teljében lévő császárnéra emlékezhessen. Öregkori arcának egyetlen mása a halotti maszkja maradt.

Az emberek szívében mindmáig él a mítosza. Halhatatlanságát mostantól ez a fergeteges táncjáték őrzi tovább.

Sissi - A királyné, a gróf és a cigánylány

Az ExperiDance Production bemutatja Román Sándor koreográfiáját. Közreműködnek a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái.
 

Időpontok:

2018. augusztus 17., péntek 20:00
2018. augusztus 18., szombat 20:00
2018. augusztus 19., vasárnap 20:00