Hírek - 2013. október 19.Börtönnapló Fedák Sári életéről

Fedák Sári életéről szóló monodrámát tűzi műsorára a Ruszt József és Paál István bérletben a Soproni Petőfi Színház a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban október 19-én és 20-án este hét órakor. A darabot az egyik legnagyobb magyar operett primadonna emlékiratai alapján szerkesztette, színpadra állította és előadja Farkas Ibolya marosvásárhelyi színművész.
Egy lenyűgöző előadás egy lenyűgöző színésznőről egy remek színésznőtől. Fedák Sári igazi legenda. A XX. század első évtizedeinek legnagyobb primadonnája. Egyben nagyon különleges, furcsa egyéniség, aki Sopronkőhidán raboskodott. Most a színpadon látható a Börtönnaplója Farkas Ibolya szenzációs előadásában.
"Ami engem ebben a történetben érdekel, az Fedák Sári embersége, az az ember izgat, aki az operettprimadonna mögött van. A Molnár Ferenccel való kapcsolatából is valami, az operett hangulatából is egy kis rész. Mindez csapongó, színes és nagyon árnyalt anyagot kínál. Ne gondolja a kedves néző, hogy egy börtönben ülő szerencsétlen asszony tragédiáját fogja látni. Tele van az est humorral, érdekességgel, a színésznő izgalmasabbnál izgalmasabb emlékeivel…. " (részletek a Maros megyei Népújságban megjelent Farkas Ibolyával készített interjúból)
Az előadással kapcsolatos Igazi különlegességnek ígérkezik, hogy a tervek szerint a monodrámát Fedák Sári egykori raboskodásának helyén, a sopronkőhidai fegyházban is bemutatják majd.