Hírek - 2018. április 25.Cinderella: a magyar Hamupipőke

Az országban egyedülálló LED díszlet- és látványelemek között, a „vizes vb” megnyitóján is látott nagyszerű táncosokkal, sztárénekesekkel lép színre a magyar Hamupipőke, azaz Cinderella a Barlangszínházban az ExperiDance produkciójaként június elején ötször. A zeneszerző az Edda ikonikus tagja, Gömöry Zsolt, a koreográfus Román Sándor, a szövegkönyv Pozsgai Zsolt munkája.

Idén 11. alkalommal rendezik meg Sopronban a Tündérfesztivált, amikor tündérek és manók töltik meg az Erzsébet kertet, a város tereit és intézményeit. A rendezvény számos zenei, színházi programmal várja a gyerekeket, akiket a fesztiválnapok zárásaként este a Barlangszínházban az ExperiDance táncegyüttes előadása, a Cinderella varázsol majd el. Az ismert Hamupipőke-történet ezúttal régi tartalmával, ám megújult formában, tánc- és mesemusicalként kel életre – kiegészítve az együttesre jellemző különleges színpadi látványelemekkel.

Román Sándor azt mondta a produkcióról a bemutató előtt: „A mai gyerekek életében a Disney és a DreamWorks kiszélesítette a fantázia határait. A legtöbb gyermek túllép a felnőttek szürke hétköznapjain, elrugaszkodik a valóságtól, szinte repül. Összességében egy olyan virtuális világban él, amit mi nem tudunk megadni neki. Viszont a mostani produkció a színpadon teremti meg hús-vér emberekkel a gyerekek igényelte virtuális közeget. Pozsgai Zsolt egy magyar Hamupipőkét írt nekünk. Hadd tegyem még hozzá mindehhez, hogy az összes mesebeli figura, Hófehérkétől Csipkerózsikáig segíti őt abban, hogy meglelje a boldogságát. Debreczeni Ildikó jelmezei és Gömöry Zsolt zenéje garantálja, hogy gyereknek és felnőttnek egyaránt hihetetlenül gazdag és színes, a képzeletet meghaladó műsorban lesz része."

Időpontok:

2018. június 8., péntek 19:30 – Barlangszínház
2018. június 9., szombat 15:00 – Barlangszínház
2018. június 9., szombat 19:30 – Barlangszínház
2018. június 10., vasárnap 15:00 – Barlangszínház
2018. június 10., vasárnap 19:30 – Barlangszínház


Főbb szerepekben:

HAMUPIPŐKE, Anika: Muri Enikő / Békefi Viktória / Zsitva Réka / Laurinyecz Réka
TÜNDÉRKERESZTANYA: Koós Réka / Fésüs Nelly / Köllő Babett
MOSTOHATESTVÉREK, Flóri és Dóri: Tatár Bianka / Pánics Lilla / Vajai Flóra / Rácz Zsuzsanna / Rigler Renáta
ALBERT HERCEG: Szabó Máté / György Rózsa Sándor / Gulyás Hermann Sándor
LAJOS FŐHERCEG, Albert herceg apja: Gerdesits Ferenc / Mikó István
MOSTOHA: Holman Enikő
ZENEI MINISZTER: Torma Zsolt

Jelmeztervező: Debreczeni Ildikó
Díszlettervező: Mira János
Koreográfus: Román Sándor
Zeneszerző: Gömöry Zsolt
Szövegkönyv: Pozsgai Zsolt
Producer: Vona Tibor
Rendező: Pozsgai Zsolt – Román Sándor