Hírek - 2018. május 4.The Blues Brothers: akár a Broadway

Bérletszünetben is látható májusban a The Blues Brothers – The Hungarian Show című produkció a Soproni Petőfi Színházban. A nagy sikerű előadás Broadway-t időző egyedülálló látványvilággal, elkápráztató világítástechnikai megoldásokkal és magas színvonalú zenei parádéval várja a közönséget.

A soproni teátrum történetében szinte példátlan, hogy negyven intelligens robotlámpát használjanak a fénytechnikusok. Egy prózai vagy zenés színházi darabhoz ennek a fele is elég, ám érkezett Madarász János "Madár", az ország kiemelkedő világítástervezője, és olyan magas színvonalú fényparádét épített a show és a dalok köré, amelyet egyhamar nem felejt senki, aki ezt látta.

A szakember nevét olyan nagy fővárosi sikerprodukciók fémjelzik, mint a Mamma Mia!, a Billy Elliot, a We Will Rock You, a Nyomorultak, a Jézus Krisztus Szupersztár, a Shrek és Ákos koncertjeinek is ő a látványtervezője. Igazi szakmai nagyágyúként a soproni teátrum színpadára is mesteri fényvarázslatot készített.

A Feke Pál és Serbán Attila rendező, művészeti vezető, főszereplő kettős irányításával készült látványos, nagyszabású előadásban mozis részek, soproni légifelvételek és nemzetközi szintű videografikai megoldások láthatók. A díszlet Tóth Kázmér munkája, a jelmeztervező Szélyes Andrea.

A remek zenészekből, vokalistákból álló zenekar pedig mindent megtesz, hogy a Miklós Tibor magyar szövegére készült dalok hitelesen, a műfaj követelményeinek megfelelően, s emlékezetesen szólaljanak meg. Jónás Andrea és Tóth Vera felváltva énekli Aretha Franklin két nagy slágerét, a Sopron Balett tagjai Túri Lajos koreográfiáira pedig új arcukat megmutatva lepik meg a közönséget. Nem beszélve arról, hogy akad olyan jelenet, amikor mindössze harminc másodperc áll rendelkezésükre az átöltözéshez.

A The Blues Brothers – The Hungarian Show május 12-én (szombaton) és május 18-án (pénteken) este hét órakor bérletszünetben látható Sopronban, a 13-ra előzetesen meghirdetett előadás viszont technikai okok miatt elmarad. 

A közönség igénye szerint a bérletes előadásokra korlátozott számban válthatók jegyek.

Fotók: Torma Sándor