Várkonyi Mátyás - Béres Attila A bábjátékos rockopera

A szerzők ironikus megjelölése szerint a darab műfaja: poperett – költői és mulatságos szöveg, amely a lírát és a groteszket ötvözni tudó zenétől lesz teljessé. A rendező egyszerűen csak operának mondaná, ha nem volna ugyanakkor egy teljes estét betöltő táncjáték is. Így a darab kitűnő alkalmat kínál arra, hogy a Sopron Balett és a Soproni Petőfi Színház társulata együtt dolgozhasson.

A rockopera meghatározó konfliktusa a két főszereplő, a Diák és a Bábjátékos összecsapásában a látszatsikerek és a hiteles művészet kérdéskörét járja körül. A történet – amelyben a valóság és a csodák világa örvénylik egymásba folytonosan – a színházon keresztül a világ szétzilált állapotát láttatja görbe tükörben mély humorral, okosan finom metaforákkal – hűen az ihlető Andersen-elbeszélés szellemiségéhez.

A bábjátékos ugyanakkor szórakoztató darab, a rockopera műfajának korszakos jelentőségű előadása, amelyet most a „családi színház” igényével – a gyermek- és felnőtt korosztályt egyaránt megszólítva – mutat be a színház.

Szereplők:

További szereplők:

Táncos bábuk, a mindig ugrásra kész alteregók és a közönség –

Alkotótársak:

Zeneszerző/Karmester – Várkonyi Mátyás
Szövegíró – Béres Attila
Jelmeztervező – Horváth Kata
Világítási és látvány konzulens – Pelyhe János
Korrepetitor, karvezető – Sárdy Barbara

Előadások: