Bérletértékesítés július 1-től! A szenvedély évada 2023/24-es évad

A szenvedély évadaként hirdeti meg 2023/2024-es szezonját a Soproni Petőfi Színház. Színpadra kerül Shakespeare klasszikusa, a Rómeó és Júlia, életre kel Néri Szent Fülöp filmből ismert legendája, és látható lesz az európai történelmet megváltoztató szabadságharcos, Jeanne d'Arc története.

Bérletmegújításra július 1-től augusztus 20-ig személyesen a jegyirodában van lehetőség. Új bérlet vásárlására július 1-től a bérletsorozat első előadásának időpontjáig van lehetőség.

 

Az évad műsora felnőtt bérletben:

William Shakespeare
RÓMEÓ ÉS JÚLIA
dráma
Rendező: Eperjes Károly Kossuth és Jászai-díjas, az MMA tagja

Kiss József 
AZ ANGYALOK NEM SÍRNAK
színmű
Rendező: Kiss József Jászai-díjas

Jean Anouilh
A PACSIRTA
dráma
Rendező: Kéri Kitty
(kamaraszínház)

Vajda Katalin
Luigi Magni és Bernardino Zapponi filmje alapján
LEGYETEK JÓK, HA TUDTOK
zenés játék két részben
Rendező: Nagy Viktor Jászai-díjas, Érdemes Művész

Szigeti József – Horváth Z. Gergely
A VÉN BAKANCSOS ÉS FIA, A HUSZÁR
Népszínmű dalokkal és tánccal
Rendező: Eperjes Károly Kossuth és Jászai- díjas, az MMA tagja

Zerkovitz Béla- Szilágyi László
CSÓKOS ASSZONY
operett
Rendező: Kiss József Jászai-díjas

 

Jegyiroda:

Cím: 9400 Sopron, Liszt Ferenc u. 1.
Telefon: +36 99 517 517, +36 99 517 518
E-mail: jegyiroda@prokultura.hu

Nyitvatartás:
Kedd-Péntek: 10.00-17.00
Szombat: 10.00-12.00
valamint az előadások előtt a helyszíneken.

Online bérletvásárlás: https://prokultura.jegy.hu/seasonticket

 

Kiss József, a Soproni Petőfi Színház igazgatója elmondta: olyan évadot állítottak össze Eperjes Károly művészeti vezetővel, amely méltó Sopron város polgári hagyományaihoz, hordozza a klasszikus, polgári színjátszás értékeit, az egyetemes és magyar kultúra lelkeket megemelő történeteit, azok hatását, örök érvényű, mára is vonatkozó gondolatait, üzenetét. Amikor közös öröm, szenvedély a nézővel, alkotóval együtt a színház csodájában jelen lenni, közösen megteremteni azt.


A szenvedély évada többek között szól Shakespeare mindent elsöprő szerelmi történetéről, Néri Szent Fülöp hitéről, szellemiségéről, amikor jónak lenni csak választás kérdése. Beszél arról, hogy az 1956-os forradalomban a puskaropogás közben is ott lebegett a szabadság és a szerelem elsöprő erejű géniusza. Megmutatják ezt az érzést egy remek, magyar népszínműben zenével és tánccal is, s láthatnak a nézők a színpadon olyan világhírű történetet, amikor egy 18 éves parasztlány elszánt szíve országot fordított ki a sarkából egy reménytelennek tűnő korban. Szinte mindegyik történet a szenvedély, a lélek erejének szimbóluma, s az alkotók úgy érzik, ez talán még soha nem volt olyan fontos a színháznak és a közönségnek, mint ma.

 

Úgy állították össze az évadot, hogy kínálnak lélekemelő előadásokat középiskolás, felsős, alsós és óvodás bérletben, szeretnének családi, közösségi élményt nyújtani több korosztálynak. Folytatják Németh Ervin dramaturg vezetésével a színházi nevelési programjukat, valamint tervezik az Ádámok és Évák Ünnepének diákságot megmozgató elkészítését jövő év elején. A társulat színészeire, a Sopron Balett munkájára továbbra is számítanak, s melléjük érkeznek majd fiatal tehetségek a kaposvári egyetemről. Mindemellett országosan ismert művészek szintén feltűnnek majd a produkciókban. Rendez Sopronban Nagy Viktor, Eperjes Károly, Kéri Kitty és Kiss József is.  

 

A felnőtt bérletben az évadot William Shakespeare Rómeó és Júliája nyitja Eperjes Károly Kossuth- és Jászai-díjas művész rendezésében a tervek szerint szeptember 23-án. Novemberre tűzték ki Kiss József Az angyalok nem sírnak című színművének premierjét, ez a Jászai-díjas szerző irányításával készül. Jean Anouilh A pacsirta című drámája – amely Jeanne d'Arc történetét mutatja be – felnőtt bérletben kamara körülmények között tekinthető meg Kéri Kitty rendezésében decemberben. Vajda Katalin Legyetek jók, ha tudtok című zenés játéka, amely Luigi Magni és Bernardino Zapponi filmje alapján készült, Nagy Viktor Jászai Mari-díjas, érdemes művész rendezésében kerül színpadra jövő januárban. Szigeti József–Horváth Z. Gergely A vén bakancsos és fia, a huszár című népszínművét Eperjes Károly állítja színpadra márciusban. A szezont Zerkovitz Béla–Szilágyi László Csókos asszony című csupa élet, csupa játék operettje zárja áprilisban. Ez az évad az ifjúság számára is élvezhető, az alkotók nagy gondot fordítottak erre. A felsősöknek és a középiskolásoknak mind az öt nagyszínpadi előadást kínálják bérletben, valamint bemutatnak a felsősöknek egy iskolai térben játszott színházi nevelési előadást, illetve a középiskolásoknak – regisztrációhoz kötve – egy kamaraszínházi játékot. 

 

Az alsós és óvodás bérletesek megnézhetik Csukás István–Bor Viktor–Berkes Gábor–Sajdik Ferenc Pom Pom, avagy Gombóc Artúr a világ körül című zenés meséjét a Rátonyi Róbert Színház vendégjátékaként Kökényessy Ági rendezésében szeptembertől. Ugyancsak ez a korosztály láthatja a Zsadons Produkcióval együttműködésben készülő Thomas Jorda–Pavel Singer Hamupipőke című zenés mesejátékot a Jászai-díjas Zsadon Andrea rendezésében novembertől. A Sopron Balett a Harangozó-díjas Demcsák Ottó és Alekszej Batrakov koreográfusok vezetésével tavasszal egy mesebalettel ajándékozza meg a gyerekeket.