A három aranygyűrű - színházi matiné a Soproni Petőfi Színházban Matiné


Hármas meglepetés, igazi családi program és koncert várja a közönséget a Soproni Petőfi Színház első matiné előadásán november 8-án (vasárnap) délelőtt tíz órától. A meghirdetett A három aranygyűrű mesét Savanyu Gergely tolmácsolásában hallgathatják meg az érdeklődők, majd ezután a népszerű Drazsé zenekar lép fel. Ráadásként tizenegy órától a Ziránó Bábszínház Pulcinella kertészkedik című fergeteges, vidám produkcióját tekinthetik kicsik és nagyok. Akik megszomjaznak, némi fizetség után a Kakaó bárban ihatnak finom italokat. 

Mesemondás, koncert és bábszínház várja a nézőket a soproni teátrum novemberi matinéjának keretében. Benedek Elek népszerű meséje A három aranygyűrű a kitaszított királyfiról szól, aki elindul, hogy meglelje a helyét és a boldogságot a világban. Találjon szeretetet, emberséget, szerelmet, tisztességet. Aki pedig keres, az  talál!  Savanyu Gergely, a soproni társulat kedvelt színésze a nézőtéri büfében várja majd a mesét szerető gyerekeket, felnőtteket.

A mesemondás után a soproni Drazsé zenekar lép fel vidám gyermekműsorral. Őket jól ismerhetik a családok, hiszen gyakori vendégei a város, a térség kulturális eseményeinek, a Tündérfesztiválon is felléptek.

A vasárnapi matiné program ajándéka, délelőtt tizenegy órakor a Ziránó Bábszínház Pulcinella kertészkedik című előadása a nagyszínpadon. Pulcinella nem más, mint Vitéz László itáliai testvére. Legjobban enni, inni és aludni szeret, s emiatt gyakran pórul jár. Nem csak azért, mert felesége, a bűbájos Rosetta folyton veszekszik vele, hanem azért is, mert legédesebb álma közben egy ravasz és mindenre elszánt nyúl dézsmálja meg kertjük gyümölcseit. A bábelőadás remek szórakozást nyújt a gyerekeknek. 
 

Videó az előadásról itt:

 http://www.youtube.com/watch?v=HWxGNWzzZcs&feature=emb_logo

Egy Drazsé-dal itt:

http://www.youtube.com/watch?v=BClPjtj9xb4

Előadások:


  • 2020. november 8. vasárnap 10:00 - Petőfi Színház - Bérleten kívüli