Petőfi Sándor Az apostol - Várjuk Önöket, az előadást megtartjuk! Önálló est

1972 őszén a győri Arrabona Amatőr színházban 17 évesen, - szinte gyermekként - eljátszhattam Petőfi Sándor: Az Apostol című művében a főszerepet, Szilveszter szerepét. Meghatározó élménye volt akkori életemnek. Azt éreztem, „hogy én is egy sugár vagyok, amely segít a földet megérni.”

Sok-sok év telt el és most bizony „be másnak látám e világot, mint egykor képzelém!” Elkezdett újból érdekelni Petőfi ezen kevésbé ismert költeménye. Mit tudok elmesélni ma ezzel a művel? Hogyan tudom a színpadon élővé tenni ezt a nem színpadra írt költeményt? Ezt nagy kihívásnak gondoltam! És eljött a pillanat, mikor azt éreztem, hogy nem tudom nem létrehozni ezt az előadást.

Egy a 60-as évei elején járó értelmiségit látunk a színpadon, aki a közönséggel együtt fejti meg Petőfi Sándor hajlíthatatlan etikai és erkölcsi tisztaságát, forradalmi lendületét, költői nagyságát felmutató művét! Reflektál a mai kor örök emberi kérdéseire. Vitatkozik, érvel és közben a közönség, mint befogadó, és aktív résztvevője az előadásnak, megismerheti Petőfi remekművét.

Egyetlen színész áll a színpadon! Ő minden és mindenki!

Az előadásban összesen 17 szerepet keltek életre!

A 2018. évi KALEIDOSZKÓP VERSFESZTIVÁL FŐDÍJAS előadása

ELŐADJA: BORBÉLY SÁNDOR színművész

Előadások:


  • 2020. március 13. péntek 18:00 - Liszt Központ - Bérleten kívüli