Az égig érő fa Zenés magyar népmese

Bátorság, leleményesség, hit – ezekre van szükség ahhoz, hogy valaki elinduljon felfelé az égig érő fa derekán. A lélek útján – a felnőtté válás felé. És János, a kondáslegény elindul. Nem is sejti, hogy mennyi csoda, szépség, kaland és nehézség vár rá. Útja során megismeri a félelmet, a szerelmet, a barátságot, a rosszindulatot és a jó szándékot, a fájdalmat és a boldogságot is. – Senki sem születik hősnek, de azzá válhat, ha tiszta szívvel és nyitott lélekkel járja az útját.

A ZENTAI MAGYAR KAMARASZÍNHÁZ, A FORRÁS SZÍNHÁZ ÉS A SOPRONI PETŐFI SZÍNHÁZ KOPRODUKCIÓJA.

  "– Az égig érő fa című mesében magam is egészen mást láttam gyermekként, mint amit most, felnőttként látok, és azt hiszem, ezzel korántsem vagyok egyedül. Abban bízom, hogy ez a többrétűség az előadásban is visszaköszön majd, ugyanis bár az elsődleges célközönségét értelemszerűen a gyermekek képezik, és ezért rendkívül fontos, hogy ők megtalálhassák benne azokat az értékeket és azokat a gondolatokat, amelyeket be tudnak építeni a saját világukba, azt szerettük volna, ha a felnőttek is találhatnának benne olyan elemeket, amelyek meg tudják érinteni őket, és amelyeket magukkal vihetnek – fejtette ki Az égig érő fa rendezője, aki szerint az előadás egyik legfőbb üzenete talán az lehet, hogy senki sem születik hősnek, ám egy kicsit mindenki azzá válhat, ha tiszta szívvel és nyitott lélekkel járja az útját- olvasható a Magyar Szó online felületén. " https://www.magyarszo.rs/hu/3610/kultura_szinhaz/179031/Az-%C3%A9gig-%C3%A9r%C5%91-fa.htm

A produkció zeneszerzője Bakos Árpád, a jelmeztervezője Aleksandra Pešić .

A  szereposztás: Jani, a kondáslegény – Virág György; Kurta, a kurtafarkú malac – Szilágyi Áron; Etelka, a király lánya – Verebes Judit; Király – Nešić Máté; Főkamarás – Dévai Zoltán; Sárkány, a háromfejű – Nešić Máté, Papp Arnold, Dévai Zoltán, Lőrinc Tímea, Pataki Gyűrű díjas ; Bajvan, a varjú – Dévai Zoltán; Róka – Nešić Máté; Vasorrú Bába – Lőrinc Tímea, Pataki Gyűrű díjas; Táltosló – Papp Arnold.

 

Ajánló az előadásról:

https://www.youtube.com/watch?v=48RbMfF9Ybg&t=29s

Alkotótársak:

Rendező – Crnkovity Gabriella

Előadások: