Papp Gyula – Demjén Ferenc – Sárdy Barbara Ármány & szerelem rockzenés játék

A rockzenés játékban Schiller népszerű drámájának jelenetei sorakoznak fel, de nem az ismert és megszokott módon. Az átdolgozás zenéjét Papp Gyula, a dalszövegeit Demjén Ferenc, a szövegkönyvét Sárdy Barbara írta, s a szerzők a játékot egy színházi összpróba keretein belül tárják elénk. Egy társulat – melynek dühöngéseit és belenyugvásait végigkövetjük – az Ármány és szerelem megzenésített változatát igyekszik színpadra vinni. A produkció majdnem kész, de a próbát, ahogyan az lenni szokott, számos probléma vagy tisztázatlan kérdés szakítja meg. Ebből persze humoros bonyodalmak származnak, de születnek megrendítő pillanatok is. Látjuk tehát az előadást, de látjuk azt is, amit a közönség soha nem szokott látni. Így a nézőnek kettős élményben lehet része: az eredeti darab zenés feldolgozásán túl rácsodálkozhat a mi XXI. századi létezésünk mulatságos és tragikus esendőségeire is.

 

A Soproni Petőfi Színház ősbemutatója

Érdekességek és tudnivalók az előadáshoz

Az alábbi linken elérhetők a színész- és zenészinterjúk, egy kis hasznos tudnivaló Shillerről, az eredeti darab rövid cselekményleírása, az Ármány és szerelem legfrissebb, 2009-es magyar fordításának linkje stb. Mindez együtt egy megnyitható és letölthető dokumentumban, amely az alábbi oldal Kapcsolódó dokumentumok listájából elérhető.

Szereplők:

Operatőr – Pomezanski György

Valamint:

a produkció zenekara – Papp Gyula (orgona), Sági Balázs (zongora), Kiss Zoltán (gitár), Bese Csaba (basszusgitár), Bálint Gergő (szaxofon), Csóka Csaba (dob)

:::::::::::::::

Rendező munkatársa – Major Zsolt

Előadások: