Anna Gavalda - Németh Ervin 35 kiló remény tantermi színház

Utálok suliba járni.
Az égadta világon semmit nem utálok így.
És ezzel még keveset mondtam.
Rámegy az életem.

A 35 kiló remény egy kiskamasz története, akinek remek a kézügyessége, hatalmas a szíve, de iskolába járni nagyon nem szeret, hiszen nem igazán tud megfelelni az ottani követelményeknek. Bármit megszerel, szívesen segít barkácsolni imádott nagypapájának, de a matekkal és a szüleivel hadilábon áll. A helyzet napról napra romlik, kicsapják az iskolából, és senkinek sincs ötlete, hogyan tovább…

A színházi nevelési előadás a részt vevő nézőkkel együtt gondolja át, mire való az iskola, mit tartunk a tudásról és annak hasznosságáról, s azt is, hogyan értse meg a kamasz a felnőtteket, hogy azok is megérthessék őt.


(A Soproni Petőfi Színház színházi nevelési előadása)

Az előadás és foglalkozás együttes időtartama 90 perc.
 

Színházi nevelési előadás: 

Olyan színházi előadás, amelynek szerves részét képezi a részt vevő nézőkkel folytatott drámamunka. A nézők dramatikus tevékenysége megelőzheti vagy követheti a színjátékot, vagy akár meg is szakíthatja azt. Ez annak függvénye, mikor és hol kerülnek eléőtérbe azok a döntéshelyzetek, amelyekben valamelyik szereplőnek állást kell foglalnia. A részt vevő nézők éppen az ilyen döntéshelyezetek lehetőségeit tárják fel a maguk játéka során.

A színházi nevelési előadás helyszíne lehet a színház, néha egy művelődési ház megfelelően kialakított terme vagy éppen az iskola. Színházunk a nevelési előadásait tantermi színházi keretek között játssza, ahol egy-egy osztály vagy osztálynyi méretű közönség vesz részt a közös játékban.

 

A 35 kiló remény című színházi nevelési előadás játszási körülményei:

- létszám max. 30 fő
- osztályterem (vagy hasonló méretű helyiség), benne annyi székkel, amennyi a részt vevő nézők száma + 8 üres szék a szereplők számára
- az előadás és foglalkozás időtartama 90 perc (szünet nélkül)

Szereplők:

Gergő (1. szereposztás) – Benczur Adrián
Gergő (2. szereposztás) – Csonka Mátyás
Gergő (3. szereposztás) – Rimmel Botond
Gergő (4. szereposztás) – Vincze Kristóf
Barát – Nagy Mario Attila
Osztálytárs (1. szereposztás) – Kiss Klaudia
Osztálytárs (2. szereposztás) – Töreki Milán
Osztálytárs (3. szereposztás) – Szabó Tamás
Osztálytárs (4. szereposztás) – Végh Kristóf

::::::