Hírek - 2017. április 25.Ács Tamás Győrben

"És messziről lassan dübörög a föld..." címmel Ács Tamás színművész József Attila verseiből összeállított műsorát láthatják az érdeklődők a Győr-Újvárosi Művelődési Házban április 29-én (szombaton) 18 órakor.

A soproni teátrum színházi klubjában nemrég a költészet napja tiszteletére Ács Tamás, a társulat színésze József Attila szellemiségét idézte meg emlékezetesen, nagy sikerrel versei, gondolatai segítségével. Az összeállítást a leghűségesebb városban már többször láthatták a nézők, most Győrbe kapott meghívást a színművész.

"Az Ács Tamás által összeállított előadóest minden verse telitalálat volt azon a spirálon, amelyre az előadó oly zseniálisan fűzte fel azokat. A legnagyobb versek, a Levegőt, az Eszmélet, A Dunánál vagy A hetedik mellett a szerelmi líra és az istenkereső ember hangja is megjelenik. Miközben a „háttérben” a költő levelei villantanak fel egy-egy pillanatot József Attila életéből - kinek életútját kisgyermekkora óta váratlan veszteségek, lelki traumák, különös fordulatok szegélyezték -, a színész-előadó katartikusan idézte meg a zavarba ejtően sokféle hangon megszólaló zseni verseit."

(Részlet Kovács Margitnak az estről írt beszámolójából)