Hírek - 2017. január 24.Téli virágzás színészeinkkel

Tévéjátékot kezdenek el forgatni a hétvégén Erdélyben a Soproni Petőfi Színház több színészének a közreműködésével. Sánta Ferenc Téli virágzás című novellájából Ozsda Erika dramaturg és az alkotás rendezője, Bozsogi János írt forgatókönyvet.

A Pápa Városi Televízió, a Forrás Film és a Soproni Petőfi Színház együttműködésének köszönhetően szerepelhetnek ismét kamera előtt a leghűségesebb város teátrumának a színészei közül többen. Az elmúlt években a Csonka délibáb és a Képtelen történet című alkotásokban játszhattak, melyeket a Duna Televízió is műsorra tűzött.

Pataki András, a Téli virágzás producere, a Soproni Petőfi Színház igazgatója elmondta: Sánta Ferenc gyönyörű története a szegénységről és a bánatról szól, egy kis székely faluban, valamint a környező erdőben játszódik a múlt század 30-as éveinek végén.

Az előkészítő munkát a hét végén kezdik el az erdélyi Vármező környékén, a Nyárád patak mentén, de forgatnak majd más magyarországi helyszíneken is, például a Bakonyban. Májusig szeretnék felvenni a jeleneteket és várhatóan a nyáron a közmédia műsorára tűzi a tévéjátékot.

Az operatőr Mike László, a vágó Varga András, a zeneszerző Jávorka Ádám.

A Pápa Városi Televízió a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának Huszárik Zoltán pályázatának a támogatásával készítheti ötödik közös alkotását a Forrás Filmmel.