Hírek - 2016. szeptember 27.Újra Teátrumi Színözön

Immár negyedik alkalommal rendezi meg a Teátrumi Színözönt a Soproni Petőfi Színház október 1-én. Az évad legjobb alternatív és amatőr színházi előadásainak, társulatainak a bemutatkozása kapcsolódik az intézmény ünnepi szezonjához.

Nagyszabású programsorozattal ünnepli szeptemberben és októberben a soproni teátrum, hogy a város közgyűlése 25 évvel ezelőtt határozott arról, megalapítja a településen az önálló Petőfi Színházat. A születésnapot ebben az évben már elkezdte ünnepelni a színház, magyar évadot zártak a nyáron, a most ősszel kezdődő szezonban pedig színes programokkal tisztelegnek a jubileum előtt. Ehhez kapcsolódva rendezik meg a IV. Teátrumi Színözönt, amely október 1-én (szombaton) délelőtt 11 órától egészen estig tart.

A nézők a komlói Súgólyuk Színház Család ellen nincs orvosság című komédiáját, az érmihályfalvi Móka Színjátszó Csoport Bányavirág című produkcióját, a Körmendi Kastélyszínház Társulat Csehov-komédiák című darabját és a győri RÉV Színházi és Nevelési Társulat De mi lett a nővel? című férfimeséjét tekinthetik meg. Utóbbi társulat ezzel az előadással nyerte el az idei Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) fődíját.

 

TEÁTRUMI SZÍNÖZÖN

Október 1.  - Soproni Petőfi Színház                  

11 óra:

Ray Cooney
Család ellen nincs orvosság

A komlói Súgólyuk Színház előadása

A kétfelvonásos komédia színhelye egy nemzetközi orvoskonferencia. Főhőse egy nős neurológus, aki élete legfontosabb előadására készül, miközben megjelenik a tizennyolc éve nem látott szeretője, aki most tér vissza szerelmük gyümölcsével. Nem hiányozhat a gyanakvó feleség s a mindent magára vállaló hűséges barát sem. Mindebből pedig kikerekedik egy fergeteges komédia, tehát a nevetőgörcsoldót senki ne hagyja otthon!

Szereplők: Dr. Wehovszki-Barbarics Diána, Fehér Attila, Bárdos Alíz, Harka Jenő, Schneider Angéla, Tóth Zsolt, Kosztolányi Zoltánné, Deleznyák Balázs, Tomán Veronika, Stemler Zsolt, Wágner Béla, Tibay Győző

Rendező: Fajcsi Ferenc

Az előadás regisztrációs jeggyel látogatható, melynek ára 100 Ft.


15 óra 30 perc:

Székely Csaba
Bányavirág

Az érmihályfalvi Móka Színjátszó Csoport előadása

Székelyföldön kétszer nagyobb az öngyilkosságok aránya, mint egész Romániában. Senki nem tudja, miért. Az ő világukban a Nap hamarabb nyugszik le. Minél hamarabb, annál jobb. Ilyen környezetben játszódik a Bányavirág, és ebben él az egykori bányász, Vajda Iván, aki a bánya bezárása óta reményvesztett munkanélküliként éli mindennapjait. Hozzá hasonlóan kiutat keres szűkebb környezete is – mindenki a maga módján. A darab fekete humora segít a nézőnek abban, hogy a saját életét megfelelő távolságból szemlélje. Segít neki felébredni abból a keserű álomból, amibe a szereplők belepusztulnak.

Szereplők: Iván –Varga István, Mihály – Kecskés Zoltán, Ilonka –Boros Emőke Blanka, Irma –Felvinczi Erzsébet, Illés – Musteán Sándor

Rendező: Szabó János

Az előadás regisztrációs jeggyel látogatható, melynek ára 100 Ft.

17 óra 45 perc:
Csehov-komédiák

A Körmendi Kastélyszínház Társulat előadása

Három Csehov-egyfelvonásos (Leánykérés, A dohányzás ártalmasságáról, Medve) – az erőteljes helyzetkomikumot a finoman felsejlő csehovi humor árnyalja.

Szereplők: Jóna Andrea, Orbán Cintia, Szép Dániel, Vörös Attila
Rendező: Balázs László

Az előadás regisztrációs jeggyel látogatható, melynek ára 100 Ft.

 

20 óra:
De mi lett a nővel?

A győri RÉV Színházi és Nevelési Társulat előadása

Az előadás Kiss Csaba azonos című drámáját használja kiinduló anyagként. Egy nőről és három férfiról szól a történet, amelyben a férfiak próbálják felfejteni, hogy mi lett „A NŐ”-vel – a képzeletben megjelenő, az elérhetetlen vagy éppen a megtarthatatlan lénnyel. Apró történetszilánkokon keresztül mesélik el a reménytelen szerelem és csalódás stációit.

Szereplők: Aljosa – Szántó Dániel, Gyabkin – Nagy Zsolt Zsozsa, Jura – Balla Richárd, Irina – Bálint Betty

Rendező: Korányi Bálint

Az előadás regisztrációs jeggyel látogatható, melynek ára 100 Ft.