Hírek - 2016. augusztus 22.Álmos elvarázsolta a nézőket

Kétszer kapott nagy vastapsot az Álmos legendája című táncmű stábja a hétvégén. Pápán az Esterházy-kastély udvarán és a Szarvasi Vízi Színházban is ünnepelték a Sopron Balett produkcióját.

Az Álmos legendája című táncmű ősbemutatója az elmúlt évad egyik kiemelkedő sikere volt a Soproni Petőfi Színházban. Szarka Gyula, a Ghymes együttes Kossuth-díjas alapítója, Szálinger Balázs József Attila-díjas költő és Demcsák Ottó Harangozó-díjas koreográfus, táncművész alkotása a Sopron Táncegyüttes tagjainak közreműködésével országos érdeklődést váltott ki.

A produkció a hétvégén Pápán és Szarvason is elvarázsolta a közönséget. Az előadás látványvilága, a szakma által is elismert színes koreográfiák, az összetéveszthetetlen Ghymes-hangulatot idéző zene, a sámándob ősi hangja, a táncosok teljesítménye mindkét helyen osztatlan sikert aratott. A tapsrendnél többen hangos bravó felkiáltásokkal köszönték meg az előadást.

A Sopron Balett műsoron tartja a táncművet: Budapestre kaptak októberi meghívást, és több városból is érdeklődnek a produkció iránt.

A képek a Szarvasi Vízi Színház előadásán készültek 2016. augusztus 21-én.