Hírek - 2015. július 15.Soproni tanodások Celldömölkön

A Soproni Petőfi Színház színitanodájának 16 és 29 év közötti csoportjának több tagja vett részt a celldömölki Soltis színház szakmai táborában. A csapatot Savanyu Gergely színművész vezette, a munkájukat Pataki András, a leghűségesebb város teátrumának igazgatója segítette.

- Immár másodszor voltunk ebben a táborban a tanodásainkkal, és nagyon hasznos volt számunkra ez az egy hét. Idén a csoportunkból kilencen vettek részt a munkában, amelynek keretében rendhagyó módon még kung-fu oktatás is volt - mondta Savanyu Gergely, akinek erős a kötődése a celldömölki társulathoz, hiszen a kaposvári főiskola elvégzése előtt  onnan indult a pályafutása.

A soproni csapat Ödön von Horváth Don Juan megjött a háborúból című színjátékának bemutatásán dolgozott a táborban, miközben több beszédtechnikai, koncentrációt növelő foglalkozáson vettek részt. Ez azt is jelentette a fiatalok számára, hogy sok verset és prózai szöveget kellett rövid idő alatt megtanulniuk, s ez igencsak komoly feladat elé állította őket. Nem beszélve arról, hogy az abszurd színjátszás követelményeivel, az ahhoz szükséges  színészi eszköztár használatával is megismerkedhettek.

- Pataki Andrástól sok segítséget kapott a csoport, a színészmesterség alapjaival ismertette meg a táborozókat. Olyan elégedett volt a csapat munkájával, hogy a Celldömölkön próbált darabunkat a következő évadban színre visszük a tanodásainkkal, akik közül a legjobbaknak esélyük nyílik arra, hogy a soproni színház nagyszínpadi előadásaiban is szerepelhessenek - számolt be a tábor tapasztalatairól Savanyu Gergely.