Hírek - 2015. június 14.Fesztiválon a Sopron Balett

Meghívták a győri XI. Magyar Táncfesztiválra a Sopron Balettet. A társulat A szép Cerceruska című produkcióval szerepel a rendezvényen június 17-én (szerdán) 17 órakor.

Az ország egyik legrangosabb seregszemléjén idén első alkalommal rendezik meg a legkisebbek részére a Gyermek Táncfesztivált. A nagyszabású esemény fesztivál lesz a fesztiválban. Ennek keretében adják elő a soproniak a mesebalettet, amelyet 2013 decemberében tűztek műsorra először nagy közönségsikerrel. Ezzel színháztörténelmet írtak a táncosok: a soproni színpadon még sosem fordult elő, hogy magyar népmeséből koreografált, önálló táncjátékot mutattak volna be a leghűségesebb városban.

Demcsák Ottó Harangozó-díjas rendező-koreográfus a premier előtt elmondta: Benedek Elek meséjének új adaptációja a tánc színes eszközeivel az állatok, a természet és az univerzum kapcsolatára hívja fel a figyelmet. A mesebalett zenéjét Bonyár Judit és Hűvösvölgyi Péter szerezte, akik a magyar népzenei gyökereket fonták össze világzenei és kortárs elemekkel hangulatosan, fantáziadúsan, játékosan.

A szép Cerceruska című mesebalett nemrég a Pesti Magyar Színházba kapott meghívást, s a következő évadban újra bekerült a leghűségesebb város teátrumának műsorába. Az előadás mindezek mellett a Komáromi Jókai Színházban is vendégszerepel több alkalommal.

A győri fesztivál honlapja, amelyen a teljes program olvasható:
http://www.gyoritancfesztival.hu/hu/

Ajánló az eseményről: