Hírek - 2014. december 18.Forgat a soproni társulat

A pápai Esterházy-kastélyban turisztikai film készül a Soproni Petőfi Színház társulata és táncosainak közreműködésével. A rendező a teátrum igazgatója, Pataki András, az operatőr Mike László, a jelmeztervező Húros Annamária.

A felújítás alatt álló pápai Esterházy-kastélyban élményközpont várja majd a látogatókat, több olyan programelemmel, amely a barokk világba kalauzolja a látogatókat. Lesz 3D-s vetítőterem, ahol az egykori vár, a város és a kastély történetéről szóló filmeket mutatnak be. Ennek a részeként készül most két nyolcperces alkotás  a Pápa Városi Televízió és  a Forrás Film  közreműködésével. Pataki András, a kisfilmek rendezője elmondta: lelkesen vesz részt a soproni társulat ebben a munkában, hiszen a tagok közül sokan kötődnek a városhoz. Nyáron a településen forgatták a Képtelen történet című kisjátékfilm több részletét, s most is örömmel tértek vissza Pápára. Az pedig külön jó érzés számukra, hogy ilyen formában is részesei lehetnek a műemlék épület megújulásának.

A látogatói filmek forgatókönyvét Németh Anna dramaturg írta, akitől megtudtuk: az egyik alkotásban az Esterházy család történetét ismerheti meg a nagyközönség, teremről-teremre járva tekinthetnek be életüknek fontos mozzanataiba. Két főszereplő, Kata - akit Molnár Anikó alakít - és az utolsó Esterházy gróf - őt Ács Tamás játssza - utazik együtt az időben és a família múltjában. A másik film Esterházy Miklós életébe nyújt bepillantást születésétől a haláláig, különböző fontos családtörténeti események tükrében.

A filmeket ezen a héten forgatják a kastély különböző termeiben.