Hírek - 2017. május 22.Aida: hangrobbanás a Liszt Teraszon

Lenyűgözte a közönséget az Aida című musical szereplőinek bemutatkozása a Liszt Teraszon. Stéphanie Schlesser főszereplőt először hallhatták a soproniak énekelni, hangjával elvarázsolta a nézőket.

Sokan voltak kíváncsiak a kedvelt Liszt Terasz mostani programjára. Elton John - Tim Rice Aida című musicaljének barlangszínházi premierje előtt kaphattak ízelítőt a műből az érdeklődők. Stéphanie Schlesser és Vastag Tamás először énekelt együtt. Megírva a csillagokban című közös daluk nagy sikert aratott, csakúgy mint a szólókban előadott A múlt távolba tűnt világ, Oly könnyű, valamint Az ég a bátrakhoz áll című produkciójuk. Papp Attila és az énekesnő az Ismerlek című szám előadásával tovább fokozta a hangulatot. A zárás parádésra és emlékezetesre sikerült, az Áldott Núbia című slágert Molnár Anikó, Simon Andrea, Szlúka Brigitta és a népes kórus Sárdy Barbara zongorakísérete mellett együtt adta elő, vastapsot kaptak érte.

A rendezvény házigazdája Savanyu Gergely volt, aki villáminterjúkkal fűszerezve beszélt a szereplőkkel a készülő előadásról.

Elton John - Tim Rice Aida című musicaljének barlangszínházi bemutatója június 15-én lesz, majd látható az előadás az elkövetkezendő három napban, valamint ráadásként június 30-án és július 1-én is. A rendező Pataki András.  A díszlettervező-koreográfus Szakál Attila, aki a magyarországi ősbemutató társkoreográfusa is volt. A dalszövegeket Szomor György írta, aki szintén színpadra lép Füredi Nikolettával együtt.

A produkció létrehozásában mintegy százan vesznek részt, a népszerű slágerek zenekaros kísérettel szólalnak meg, a zenei vezető és karmester Oberfrank Péter Liszt-díjas, érdemes művész.

Vastag Tamás
Stéphanie Schlesser
Papp Attila és Stéphanie Schlesser duettje
Az Áldott Núbia című dalt énekli Molnár Anikó, Simon Andrea és a kórus
Az Áldott Núbia című dalt énekli Papp Attila és a kórus
Szakál Attila koreográfus, díszlettervező és Savanyu Gergely színész, műsorvezető
Fotók: Torma Sándor