Hírek - 2017. május 16. Élete szerepében Vastag Tamás

- Egy olyan embert játszom, aki a saját problémái, a politika intrikái, körmönfontsága elől a háború légkörébe menekül, ahol szemtől szemben harcolhat egyenes emberként. A szerelem pedig megmutatja számára, hogy a konfliktusok a meg nem értettségből fakadnak, és a mások fájdalmán keresztül szerzett gazdagságnak nincs értéke – mondta szerepéről a próbafolyamat kezdetén Vastag Tamás, aki Radamest alakítja a Soproni Petőfi Színház Aida című musicalében.


Élete legnagyobb és legfontosabb szerepében látható Vastag Tamás, a népszerű veszprémi énekes. Elton John – Tim Rice Aida című musicaljében ő alakítja Radamest a fertőrákosi barlangszínház nyári szezonjában.

– Azért örülök, hogy most Radamest játszhatom, mert úgy érzem, ez a szerep áll a mostani életszakaszomhoz, énemhez, gondolataimhoz a legközelebb. Nehéz és nagy kihívást tartogatott énekesileg is ez a feladat számomra. A darab, az egész mű, a zene magával ragadó, a dalokban meg lehet élni sorsokat, szenvedélyeket. A szerep mozgatórugóit, vívódásait, harcait, a szerelem emócióit, a lélek mélységeit is szeretném megmutatni a színpadon –  mondta a népszerű előadó, akinek az egyik legkedvesebb része a műből az, amikor Radames és Aida beszélgetnek a núbiai király lányának a szülőfalujáról. Ekkor azt mondja Radames, ott egész más színe van a víznek. Mire Aida azt válaszolja: nem, itt van más színe a víznek.

Vastag Tamás szerint ez a párbeszéd is azt mutatja, nem ártana a mai világban is figyelembe venni bármilyen ítéletalkotáskor, hogy minden csak viszonyítás kérdése. Kinek hol van az itt és az ott, miközben mindannyian máshonnan érkezünk, sokfelé tartunk. S attól, hogy a víz színét másképp látjuk, még megérthetnénk egymást. Így kevesebb konfliktus, háború lenne a világban.

 – Fantasztikus ez a darab, nagyon várom már a közönséggel a találkozást – tette hozzá a fiatal előadó. Számára örömteli, hogy ebben a nagyszabású produkciókban együtt játszhat Szomor Györggyel, aki gyakorlatilag elindította a zenés színházi pályán, akitől eddig a legtöbbet tanulta. Békéscsabán ő bízta rá a Monte Cristo grófja című musicalben Dumas-t. Ez volt élete első színházi szerepe.