Hírek - 2017. május 12.Stéphanie magyarul énekel

Nemzetközileg is elismert énekesnő játssza az Aida musical címszerepét. Stéphanie Schlesser, akinek édesanyja magyar származású, édesapja luxemburgi, vállalta, hogy magyarul adja elő az előadás dalait. Nagy izgalommal készül a fertőrákosi barlangszínházi szezon nyitányára, amely június 15-én lesz.


- Nagy megtiszteltetés és kihívás számomra, hogy a magyar gyökereimet erősítve magyarul énekelhetek. Örömmel mondtam igent a soproni meghívásnak. Ezt a szerepet még nem játszottam a pályafutásom alatt, izgalommal készülök a bemutatóra - mondta az énekesnő, aki szüleivel együtt a karácsonyt és a nyári szünet egy részét minden évben Magyarországon tölti. A nagy családi vakációk helyszíne a Balaton, Siófokon évek óta ugyanazt a házat bérlik, mesélte egy korábbi interjújában.

Stéphanie Schlesser számtalan nagy zenés darabban játszott a világ több részén.  A "Párizsi Notre-Dame" című francia musical ázsiai turnéján Fleur de Lys szerepét énekelte. A féléves turné alatt közel 100-szor játszotta ezt a szerepet, és bejárta Dél-Koreát, Taiwant és Libanont. A következő felkérés a "Rómeó és Júlia" musical volt, ahol Júliát játszotta ismét Dél-Koreában. Párizsba visszatérve a "Madiba" című, Nelson Mandela életéről szóló musicalben lépett fel, majd egy Saint-Tropez-i show-ban táncolt és énekelt. Játszotta "Jégkirálynő" című Disney-musical főszerepét Martinique szigetén. A következő szerződése ismét Ázsiába szólította, ugyanis a "Rómeó és Júliát" Kína nagyvárosaiban mutatták be.