Hírek - 2017. március 28.Ar(T)s Poetica

Ar(T)s Poetica címmel Herczeg Anikó kiállítása nyílik meg a Soproni Petőfi Színházban április 1-én az este hét órakor kezdődő My Fair Lady című előadás szünetében.


A tárlatot Füzi Edit, a Soproni Képzőművészeti Kör titkára ajánlja a látogatók figyelmébe.

Herczeg Anikó 1967-ben született Budapesten. Iskolai tanulmányait már Sopronban kezdte el, azóta is itt él, és fotózással, dekorációk, festmények és grafikák készítésével, lakberendezéssel foglalkozik. Hende Vince festőművész dédapjától örökölt rajzkészségét eleinte iskolai rajztanárai alakították stílusát, majd később Kovács Gombos Gábor és Szabó Alajos művészeknél folytatta tanulmányait.

A helyi képzőművészeti körnek 1997 óta tagja, ekkor mutatta be először alkotásait a nyilvánosság előtt. Rendszeresen szerepelnek munkái itthon és külföldön egyaránt.

„- Mindig is rajzoltam. Minden kreativitással kapcsolatos dolog érdekelt: készítettem bábukat, ruhát terveztem és varrtam, kerámiát festettem... és rajzoltam. Az alkotások kezdetben temperával farostlemezre készültek, majd később áttértem az akryl–vászon kombinációra. A cél nem az volt, hogy valakinek a képeihez hasonlítson a munkám, inkább próbáltam megvalósítani az elképzeléseimet a saját örömömre. Az első képek egymásra épülő színekből, foltokból és kontúrokból álltak. E technika alakult át konkrét alakzatú, de még mindig folthatású  festményekké.  Majd  újra  elővettem  tarsolyomból  a  grafikát  és  fotózást.  A  mai  napig is e három technika az alapja alkotásaimnak. Míg a festészetben a folthatásra, addig a rajzolásban az aprólékos részletességre törekszem. A fotótéma pedig ott hever körülöttünk, csak észre kell venni"- vallja a művész.

A kiállítás május 20-ig látható.