Hírek - 2017. március 24.Szolgálni szeretettel

- Egy olyan kotnyeles házvezetőnőt játszom, aki szerelmes a főnökébe, és mindent úgy tesz, ahogy Higgins professzor gondolja, amiként neki tetszik. Kedves és jó szerep ez számomra, örülök, mert ismét találkozhatom a soproni közönséggel - mondta Zsadon Andrea, Jászai Mari-díjas művész, aki Mrs. Pearcet alakítja a My Fair Lady című musicalben a Petőfi Színházban. A premier április 1-én lesz.

Zsadon Andrea rendszeresen szerepel Sopronban, rendezvényeken, a Fertőrákosi Barlangszínházban, és most a Petőfi Színház színpadára is visszatér. Szilágyi Tibor igazgatása alatt A víg özvegy című című operettben játszotta Glavari Hanna szerepét, most pedig a My Fair Lady című musicalben Mrs. Pearcet  alakítja. Ez a darab így némi keretes történetet is ad számára, hiszen pályakezdőként Eliza egyik ismert dalával felvételizett a Zeneakadémiára. Felvették, ám ő inkább az operett irányába indult tovább, amit a mai napig sem bánt meg.

 - Annak idején újdonságnak számított a My Fair Lady bemutatása. Az Operettszínházban játszotta Básti Lajos, Lehoczky Zsuzsa, Galambos Erzsi és Gábor Miklós nagy sikerrel az emlékezetes előadást. Számomra a darabbal való mostani találkozásban az is izgalmas, hogy míg az egész pályafutásom, az életem arról szólt, a dallamok szárnyán miként közelítettem a szerepeimhez, ezúttal viszont keveset kell énekelnem, s inkább a színészi személyiség, jelenlét, jellemformáló képesség kerül előtérbe a karakter életre keltésében. Lehet ebben a szerepben finom humormorzsákat találni, és megérthetjük Mrs. Pearce igazságágát is, hiszen a mai napig akadnak olyan nők, akik egy életen keresztül szolgálnak türelemmel, megértéssel, szeretettel, rajongással egy férfit, miközben nyesegetik annak jellembeli vadhajtásait. Nagyon szeretem Sopront, a közönséget, ezt a környezetet. Izgalommal készülök a bemutatóra, a nézőkkel való találkozásra - válaszolta érdeklődésünkre Zsadon Andrea.