Hírek - 2017. március 22.Bolondos szerelem

- Bolondos, semmihez nem értő, valójában reménytelenül szerelmes figurát játszom, akit lehet szeretni és sajnálni is. Ki, miként gondolkodik az érzelmekről - mondta Savanyu Gergely, aki Freddy szerepében lép színpadra a My Fair Lady című musicalben a Soproni Petőfi Színházban. A premier április 1-én lesz.

A színművész hozzátette, az előadásban Eliza és Freddy kapcsolata majdnem beteljesül, ugyanis miközben a virágáruslány a darabban átmegy egy jellemfejlődésen, rájön arra, hogy nemtelen eszközöket is használnia kell céljai eléréséhez, s ezért a fiatalember közeledését elfogadva teszi féltékennyé a kőszívű Higginset. 

- Freddy az ascoti lóversenyen találkozik Elizával, de nem ekkor látja először. A musical elején a virágáruslányt észre sem veszi, fellöki. Később egy sznob társaságban ülve szeret bele. Majdnem egymásra találnak - sőt, G. B. Shaw Pygmalyon című eredeti művében ez a románc diadalmaskodik - a musical változat nyitva hagyja ezt a kérdést, a mostani rendezésben azonban Freddy hoppon marad. Lehet ezért sajnálni is őt, miközben szerethető, bohókás, tulajdonképpen egy rosszul szerelmes fiatalról beszélünk, ám ha jobban megnézzük, igazából két össze nem illő ember kapcsolatát is láthatjuk. Fantasztikus musical a My Fair Lady, nincs leöntve operettes mázzal, igazi és mindig aktuális, sok gondolatot felvető, szerethető, szórakoztató történet ez, olyan fordításban, amely mindig maivá, modernné teszi - hangsúlyozta a színművész.