Hírek - 2017. március 21.Zúgó vastaps az Őszi szonátának

Szűnni nem akaró, hosszú percekig tartó vastapsot kapott az Őszi szonáta stábja erdélyi turnéjának első állomásán. A soproni teátrum sikerelőadása március 21-től összesen négy alkalommal látható Csíkszeredán és Kézdivásárhelyen.

A darab idén bérletes előadásként volt látható Sopronban. A produkció a Soproni Petőfi Színház, a Zentai Magyar Kamaraszínház, a mikházi Széllyes Sándor Csűrszínház és a Forrás Színház  együttműködésében jött létre.

Az Ingmar Bergman szövege alapján készült sikeres bemutató az elmúlt évben bejárta a Vajdaságot, vendégeskedett nagy sikerrel Komáromban, majd a Pesti Magyar Színházban és a Klebelsberg Kultúrkúriában. A  darab meghívást kapott a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljára a nyáron.

A négy szereplőt négy különböző színházi műhely, illetve térség delegálta. Charlotte szerepében az erdélyi színjátszás kiemelkedő képviselője, Farkas Ibolya lép színpadra. Wischer Johann, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója Viktort alakítja a színpadi játékban, Helena szerepét Diószegi Imola formálja meg, a soproni teátrumból pedig Molnár Anikó látható Eva szerepében. Az Ingmar Bergman szövege alapján készült színpadi játék rendezője Pataki András, aki a díszletvilágot is kialakította, a jelmeztervező Szélyes Andrea.

A mostani erdélyi turné keretében március 21-én és azt követő napon Csíkszeredán játszik a társulat, március 23-án és 24-én pedig Kézdivásárhelyen mutatják be a darabot.