Hírek - 2017. március 12.My Fair Lady: A szobor lelke

- Egy, a saját rögeszméjébe zuhant, makacs, a világban vakon járó, öntelt férfit alakítok. Ahogy Michelangelo meglátja a márványtömbben a szobrot, úgy látja meg a közönséges, tanulatlan virágáruslányban a hercegnőt. Minden eszközzel, kegyetlen céltudatossággal kezdi faragni, tanítani a lányt. Érdekes, izgalmas, komoly feladat ez - mondta Szolnoki Tibor, aki Higgins professzor szerepét alakítja a My Fair Lady című musicalben a Soproni Petőfi Színházban.

A szolnoki és a soproni színház koprodukciójának köszönhetően életében először játszhatja ezt a népszerű szerepet, méghozzá két teátrumban. Szolnokon hármas szereposztásban, a leghűségesebb városban - Sopronban - pedig váltótárs nélkül. Ám, a két alakítás között biztos, hogy lesz különbség.

- Minden partner és minden társulat különbözik egymástól, más személyiségek, más emberek alkotják a stábot. Így én is más megoldásokat találok a közös játék közben. Elölről kezdem megint a szerep felépítését, megküzdve a karakterrel. Minél többet foglalkozom vele, annál mélyebb rétegei tárulnak fel a személyiségnek. Új előadás lesz e számomra - hangsúlyozta a Jászai Mari-díjas színművész, aki szerint G. B. Show Pygmalion című remekműve alapján készült musical rávilágít a tehetség és a tanulni vágyás csodájára. 

Szolnoki Tibor nagyon örül annak, hogy ismét játszhat a soproni színházban. Az Evita, a Csárdáskirálynő és A bábjátékos című zenés darabok sikere után várja a közönséggel való találkozást. Ahogy megfogalmazta: ő Sopronba mindig hazajön, a színház pedig az otthonává vált.