Hírek - 2017. március 10.My Fair Lady: Átlépni a korlátokat

- Vajon át tudjuk lépni saját korlátainkat, ki merjük-e mutatni érzelmeinket, miközben nem mindig értjük egymást? Átgázolhatunk-e másokon a saját céljaink érdekében? Megtalálhatjuk-e újra önmagunkat, amikor teljesen új emberré kell válunk? Hol a határ a tanulni akarás és a megfelelési kényszer között? Ma az internet és az okostelefonok korszakában is aktuálisak ezek kérdések - mondta Kisfaludy Zsófia, aki Eliza Doolittle-t, a virágáruslányt alakítja a My Fair Lady című musicalben a Soproni Petőfi Színházban.

A fiatal színész és énekesnő több zenés produkcióban szerepel, szerepelt a Madách Színházban, az Operettszínházban, a Győri Nemzeti Színházban, Békéscsabán és turnézott külföldön is. Sopronban először lép színpadra.

- Nagyon jó időben érkezett ez a szerep az életembe. Az utcai virágárus Eliza egy humoros, szeretetre méltó, de vagány karakter, ugyanakkor a második felvonásra komoly jellemfejlődésen megy keresztül. Ajándék számomra ez a szerep, amelyből sokat lehet tanulni és kicsit összefoglalja azokat a drámai, illetve vidám karakterszerepeimet, amiket eddig játszottam. Gyönyörű és egyben nehéz dalokat kell énekelnem, egy olyan szórakoztató musicalben, amelynek több, mélyebb mondanivalója is akad. Ki, mit lát meg majd benne. Hiszen, az csak a felszín, hogy a kiállhatatlan professzor fogadásból megtanítja helyesen beszélni és viselkedni az öntudatos, karakán virágáruslányt. Ez a lány erőfeszítéseket tesz, hogy úrinő lehessen, közben az eredeti közegéből kiszakad, az új társadalmi réteghez meg még nem tartozik. Elizának a kemény professzor érzelmeit is sikerül nagy nehezen a felszínre hoznia. A XXI. század problémája, hogy az emberek elbújnak az internet, a közösségi média, az okostelefonok mögé. Amikor viszont szembe kell nézni egymással, megérteni a másikat, figyelni rá, akkor sokan nem tudják kifejezni az érzelmeiket, nem mernek konfrontálódni, önmagukat vállalni. Pedig, csak a saját magunk által épített korlátokat kellene átlépni és olyan bátornak lenni, mint Eliza - válaszolta érdeklődésünkre a színművésznő, aki nagyon várja már a premiert, a közönséggel való találkozást, hogy együtt élhesse meg velük estéről estére ezt a népszerű történetet.