Hírek - 2020. április 18.Sinatra és a játék örök

Mi köti össze Frank Sinatrat és Vastag Tamást? Egy este a fertőrákosi barlangszínházban augusztus 1-én, a dalok és a színészet. Az éneklés mellett mindketten kipróbálták magukat ezen a pályán is sikerrel. A fiatal magyar előadó a legenda, "A Hang" örökzöld, kultikus számait idézi meg a My Way című koncert-show keretében Fertőrákoson. Az esten közreműködik a Stúdió 11 zenekar, vokálozik Szénási-Szabó Diána, Vida-Veres Imola, Papp Attila, trombitál Horváth Tamás. 

- A színház fantasztikus közeg, nemesíti a lelket. Legyen szó drámáról, szórakoztató, zenés darabról, a művészet által megtanulhatjuk ami közvetve működteti ezt az egész csodát: a beleélési képességet, a másik személlyel való együttérzést. Ebben a világban a létezés új formáit kapja az ember. Gondolkodást, olvasottságot, műveltséget, amely hozzásegíti a lelket, hogy jobbá, gazdagabbá váljon -így vélekedik Vastag Tamás a színház világáról.

Vastag Tamás az elmúlt években a székesfehérvári, veszprémi és soproni SingSingSing produkciók mellett a békéscsabai színházban a fiatal Frank Sinatra bőrébe bújt, s szintén ebben a teátrumban játszhatta el a Monte Cristo grófja című musicalben Dumas szerepét. A Játékszínben és a soproni teátrumban a Tied a világ! című darabban szerepelt. Játszott a Bánfalvi stúdió Grease című zenés előadásában, s az ELVIS, OLTÁR, MIAMI, avagy 1/2 millió dollár gazdát keres című vígjátékban.

A Soproni Petőfi Színházban az Evitában ő volt Che Guevara, A bábjátékos című rockoperában a Diák szerepében lépett színpadra. Radamesként ért el sikereket az Aida kirobbanó erejű soproni produkcióban. A győri színházban Paul McCartney-t alakította a Beatles.hu játékban és Egressy Zoltán Édes élet című darabjában szintén játszhatott. Ugyanott az Elisabeth muiscalben Rudolfot, az István, a királyban pedig Laborcot énekelte.

A leghűségesebb város teátrumában a Valahol Európában musicalben Hosszú szerepét formálja meg emlékezetesen. A népszerű előadó szeret a barlangszínházban fellépni, s örömmel vállalt szerepet a Mesés musicalekben is, amelyet augusztus 7-én láthatnak először a nézők Fertőrákoson.

Addig viszont még készül egy nagy, látványos Sinatra-produkcióval. A legendás énekes, akit a világban "A Hangként" emlegetnek, szintén kipróbálta színészetet. Nem is akármilyen művészi sikerrel. Frank Sinatra csaknem hatvan filmben szerepelt,  két Oscar-díj, három Golden Globe-díj tulajdonosa. Kiemelkedő szerepe volt a Most és mindörökké háborús filmben, Maggio figurája. Hatalmas sikert ért el Az aranykezű férfi filmdrámával - sokan élete legjobb alakításának tartják, ahogy megformálta a drogos, szerencsejáték-függő hőst. A Madzsúriai jelöltben és az Elrabolt Expresszvonatban nyújtott teljesítménye ugyancsak világszínvonalúnak bizonyult.    

Ám a feledhetetlen dalai miatt a XX.század és Amerika egyik legnagyobb hatású énekeseként vonult be a szórakoztatóműfajok nagy panteonjába, ellentmondásos, sok botránnyal tarkított életével együtt. A számok örökzöldek: a  ,Strangers In The Night", ,,I've Got You Under My Skin", ,,Fly Me To The Moon", "New York, New York"  "Only the Lonely" ," Swinging Affair"," Come and Fly with Me", "Songs for Young Lovers",  "Days of Wine and Roses",és persze a ,,My Way" írta  meg az ő legendáját.

Vastag Tamás és barátai pedig ezt a legendát élesztik fel Fertőrákoson augusztus 1-én egy nagyszabású koncerttel.